Završio sam osnovne i master studije na Matematičkom fakultetu, na smeru Primenjena matematika. Trenutno radim na Mašinskom fakultetu u Beogradu kao asistent, a pre toga sam radio kao asistent na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu.

Osim toga sam i spoljni saradnik, odnosno nastavnik u Matematičkoj gimnaziji. Tokom studija sam radio 4.5 meseca u Majkrosoft-u.

Mislim da ovaj smer puno pruža mogućnosti da gradite akademsku karijeru ili radite u industriji. Siguran sam da će primeri ostalih kolega pokazati koliko raznovrsnih zanimanja postoji u opticaju. Na smeru se radi matematika koja je primenljiva u realnom svetu. Ja sam svoj master radio na temu bioinformatike, mašinskog učenja i optimizacije. Mislim da je numerička matematika odlična baza za veštačku inteligenciju (mašinsko učenje) pa i oni koji žele da se bave ovom aktuelnom tematikom, biće u prilici nakon završenih osnovnih studija. Znanje je vrlo praktično, ima puno približnih izračunavanja koja svakodnevno koristimo u praksi. Veoma puno mogućnosti i temeljno znanje koje će poželeti svaki poslodavac nudi ovaj sjajan smer. Vrlo sam ponosan što sam ga završio i da ponovo biram, opet bih ga izabrao, tako da ga toplo preporučujem svim novim studentima koji su ljubitelji matematike i vole njenu primenu.